Sportkarrier
Táborom
Ottalvós tábor, napközis tábor

A hangzavartól zúg a fülem, a fiúk hangos szurkolása betölti a focipályát, és a meccs hevében nem veszem észre időben az intő jeleket. Egy pillanat alatt zajlik a jelenet, mégis óráknak tűnik, ahogy a labda szédítő sebességgel repül felém, és hiába próbálok félrelépni, a tömeg olyan masszív sorfalat alkot, hogy lehetetlen hátrálni. A labda koppanása a fejemen egy régi, balatonkenesei tábor emlékeit idézi fel bennem, és a leveleket, melyeket testvéremmel írtunk.

Anyám!

Képzeld, idén sportversenyeket rendeznek! Már volt röplabda, foci meg pingpongmérkőzés is. Egyelőre lelkesen részt vettem mindegyiken, csak nem úgy aratok sikereket, ahogy elterveztem. A tesóm nyíltan bevallotta, hogy azért jár ki a meccseimre, hogy röhögjön egy jót! Mélységesen fel vagyok háborodva!

Minden úgy kezdődött, hogy a focimeccs második félidejében fejbe kólintott a labda. Épp egy percre merengtem el a naplemente szépségén, amikor csatt! A labda úgy megütött, mintha ágyúval találták volna el. Kiterültem, mint a Nagyalföld, és arra eszméltem, hogy Lackó a barátaival úgy hahotázik, hogy egymás vállát csapkodják. Most mondd meg, milyen piszok!

A röpi volt a második verseny, azt hittem, nem élem túl a megaláztatást, amikor az egyik magas szervánál elpattant a trikóm pántja. Leszakadt a felsőm, mintha lerántották volna. Egy pillanatra megfagytam a döbbenettől, de legnagyobb meglepetésemre nem esett le rólam. Micsoda megaláztatás lett volna!

Az asztalitenisz-mérkőzésen viszont sikerült megismételnem a focin történt malőrt, és a labda úgy fejbe talált, hogy most emberes pukli éktelenkedik a homlokom kellős közepén! Képzelheted, milyen zajos sikert arattam. Viszont egyre népszerűbb vagyok, mivel már nem csak Lackóék járnak a meccseimre. Azt hiszem, ezek után újragondolom a sportkarrierem!

Lányod:

Zsófi

* * *

Kedves Anya!

Idén nagyon szórakoztató a tábor! Zsófika úgy döntött, hogy minden létező sportban kipróbálja magát, de amilyen kis elvarázsolt, mindenféle baleset megesik vele. Minden meccsére kijárunk szurkolni a fiúkkal, de szerintem nem nagyon örül neki, mert sokat nevetünk.

Szegénynek látszik, hogy nincs ideje mosni a sok sportolástól, mert a ruhái a rengeteg portól a saját lábukon is el tudnának sétálni, úgy döntöttem, segítek neki mosni.

Apropó! Nagyon várom már az utánpótlást, mert jelenleg nem áll módomban mosószert vásárolni.

Puszil:

Lackó

Az eset szemtanúi most nem nevetnek úgy, mint azon a nyáron, a kérdések ezrével záporoznak felém, mindenki a hogylétem felől érdeklődik. A találatnak persze még érzem a nyomát, de csak a testemen. A lelkemben az emlékek derűs nyugalma.

Lejegyezte: Budavári Orsolya

Álomtábor, skateboard
Jeder Augenblick war lustig

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Mint az árnyék

Táborom
Azokon a napokon, mikor a forró nyári levegő még éjszaka is intenzíven árad elő a…
PEOPLE TEAM tábor

Hozz magaddal hosszabbítót!

Táborom
Mielőtt táborozásra adod a fejed, érdemes tájékozódnod a kiszemelt helyen jártaktól, mire számíthatsz, illetve hogy…
PEOPLE TEAM tábor

Jó fejek a mókusok

Táborom
Fontos, hogy egy táboroztató jól kezelje a gyerekeket. Dani szerint a PEOPLE TEAM nyári táborának…