Németországból Kecskemétre
Táborom
PEOPLE TEAM tábor

A 12 éves Tomi Németországban él, de a nyári szünet nagy részét Magyarországon tölti – többek között a kedvenc nyári táborába is ellátogat, ami nem más, mint a PT, a PEOPLE TEAM gyerekfesztiválja.

„Németországban élek, és csak 6 hetes szünetem van. 2 hét ebből mindig PT! 1 hét az egyik mamánál, 1 hét a másik mamánál, 1 hét a szülőkkel. Az utolsó hét a suli előtt a visszautazás Németországba, az előkészületek hete. Nekem nagyon gyorsan eltelik a nyár.

A PT tetszett, ahogy volt. Anya miatt egy hét angoltábor mindig kötelező, a második hetet szabadon választhatom. Szeretem a számítástechnikát, de a gamertábor mindent visz. Háromszor jártam eddig a PT-ben, összesen 5 héten keresztül voltam táborlakó. Táborozni jó dolog. Az első nap mindig várakozással teli. Jól érzem magam, de az utolsó napot is várom, hogy jöjjenek értem a szüleim.

Táborozás közben gyakorlom a magyar nyelvet, és kapcsolatokat építek ki. Változatos programokat, vicces élményeket ad, kipróbálhatjuk, milyen lesz a szülők nélkül egy teljes hétig, egyszóval önállóságra nevel.

Eddig az angol-, a gamer- és a programozótábort próbáltam ki a PT-s szekciók közül. Angolból és informatikából jók a jegyeim. Angolból magabiztosabb lettem. A gamernek, hát… annak anya nem nagyon örül. Sokat ülök szerinte a gép előtt. Amikor a gamertáborban vettem részt, elmentünk egy játékterembe. Még soha nem volt rajtam VR-szemüveg. Nagyon cool volt.

A szüleim nem voltak táborlakók, de nem izgultak, mert tudták, hogy jó helyen vagyok. Néha fel is hívtam őket, hogy minden oké, jól vagyok. Nem volt honvágyam. Foglalkoztatott, hogy találok-e barátokat, és kivel kerülök egy szobába. Ha problémám akadt, jeleztem Aternak vagy egy mókusnak.

Vagyontanácsadó vállalkozó szeretnék lenni – nem akarom, hogy főnököm legyen, és fix munkaidőm… Kár, hogy a szüleim nyomon tudták követni, hogy hányszor jártam a büfében, mit és mikor vettem. Arról viszont nem tudnak, hogy tavaly az asztalon aludtam, mert annyira nyikorgott az ágy, hogy nem lehetett rajta aludni. Szerintem ez vicces.

Sajnos a táborban megismert emberek közül senkivel nem tartom a kapcsolatot. De klassz, hogy volt, akivel a következő évben is találkoztam. Mindenesetre a táborozás egy nagy kaland, érezd te is jól magad!

Persze hogy megyek jövőre is a PT-be! Természetesen ottalvós leszek.”

,
Összevissza szökdöstünk éjszaka
Jó fejek a mókusok

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

Ottalvós tábor, napközis tábor

A bűn ösvénye

Táborom
Leplezetlen örömmel fogadom napjaink fejleményeit, miszerint az AC/DC újra menő, és szemlátomást egyre több –…
PEOPLE TEAM tábor

Helycserés támadás

Táborom
A nagytakarítás – bár nem is gondolná az ember – nagyon jó mókává tud változni.…