Tátsd ki a szád!
Táborom
Ottalvós tábor, napközis tábor

Többször is jártam már a PEOPLE TEAM táboraiban, de idén végre elmehetek a színházi táborba. Ez a legjobb szülinapi ajándékom. Alig vártam, hogy 13 éves legyek és ebbe a táborba jelentkezhessek.

Hogy miért ebbe? Elmesélem. Tavaly, amikor a sporttáborban voltam, sokszor láttam a színészeket próbálni. Este, lefekvéskor vagy ők voltak az utolsók, vagy a kutatótáborosok. Egy kicsit irigyeltem őket, amiért mindig olyan jó volt náluk a hangulat. Bár aztán a harmadik napra már igen fáradt volt az arcuk. Figyeltem őket, amikor a sportpálya közelében próbáltak. Hiába szenvedtek alváshiányban, akkor is kitartóan dolgoztak. Nagyon szerettem volna én is kipróbálni, és el is határoztam, hogy amint elérem az alsó korhatárt, ebbe a táborba fogok jelentkezni.

Aztán úgy adódott, hogy a színdarabhoz szükségük volt egy focistalányra. A rendező és a két főszereplő átjött a mi táborunkba, hogy kiválasszák, ki lesz az a szerencsés, aki szerepelhet az előadásban. Nagyon szerettem volna, ha nekem jut a megtiszteltetés. Különféle feladatokat csináltattak velünk, és beszélnünk is kellett. A feladatokkal nem volt semmi gond, azokat simán megcsináltam. A beszédnél azonban teljesen leblokkoltam. Egy hang se jött ki a torkomon. Iszonyú lámpalázas lettem.

A rendező tekintetét kerestem, aki közben az egyik főszereplővel összesúgott. Nem hallottam, miről van szó, de a nézésükből ítélve rólam beszéltek. Teljesen összetörtem, és tudtam, hogy már esélyem sincs a szerepre. Aztán a főszereplő odajött hozzám, és provokálni kezdett:

– Mondj valamit! Kiabálj rám! – kiáltotta felém.

Meg se mertem szólalni. Aztán felkapott egy labdát, és nekem dobta.

– Dobd vissza, és mondj valamit! Legyél mérges! Tátsd ki a szád! – kiáltotta megint.

Gyűlt bennem a düh, éreztem, hogy mindjárt felrobbanok. Amikor újra nekem dobta a labdát, nem bírtam tovább, és kiabálni kezdtem:

– Hagyd abba! Menj innen!

Ekkor a rendező tapsolni kezdett, odajött hozzám, és kezet rázott velem:

– Ez az, Anna! Végre, hogy kitártad a szárnyaidat! Tehetséges vagy, csak még félsz egy kicsit. Ne aggódj, ezen változtatni fogunk! Üdv a csapatban! – mondta.

Én pedig olyan boldog voltam, mint még soha életemben.

Lejegyezte: Kovács Dalma

A tesómnak annyi
Hát én belegyalogoltam

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Csak messziről láttam

Táborom
Nyári táborban sosem jártam, nem jártam táborozni, nem értem utólag, miért, de így alakult, viszont…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Menjek?

Táborom
Anyám látott egy felhívást a buszmegállóban. Azt mondja, tuti jónak ígérkezik, nekem való, csak írni…
PEOPLE TEAM tábor

A ChatGPT-t érdekli a táborozás

Táborom
Hétfőn tájékoztatót tartunk a 2023-as PEOPLE TEAM-táborozásról. Megszólítottuk a mesterséges intelligenciát: „Milyen kérdéseket tennél fel…
PEOPLE TEAM tábor

Jó sok angol szót tanultam

Táborom
Aki intenzív nyári, tanulásra felkészítő kurzust keres, mindenképp ajánlott kipróbálnia egy nyelvtanfolyamot vagy egy nyári…