Hát én belegyalogoltam
Táborom
Ottalvós tábor, napközis tábor

A családi ebéd után édesanyám kanapéján megpihenve előkerülnek a gyerekkori fotók, felidézve ezer kalandot és bonyodalmat. Az egyik, Balatonkenesén készült fényképről a testvérem és az én vigyorgó arcmásom bukkan elő, s mi egymással versenyezve idézzük fel a nyári táborban íródott leveleinket.

Anyám!!!

Én soha, de soha nem leszek szerelmes! Tisztára megbolondul tőle mindenki! Itt van például Anikó néni, az egyik rajvezetőm. Hát ő meg van érte veszve, hogy mindenki vele foglalkozzon. Csak dobálja a szőke tincseit, nagyokat pislog mindenkire, és olyan szűk pólókat hord, hogy az ember azt se tudja, hogy kap benne levegőt. Nemcsak a fiúk, de még Tibi bácsi szája is mindig tátva marad, amikor meglátja. Olyankor hozzá se lehet szólni. A múltkor reggeli közben végiglocsolta az arcán a kávét. Annyira bámulta, hogy nem találta meg a száját! Anikó néni meg azt hiszi, hogy hercegnő, pedig szerintem egyáltalán nem szép. Tiszta őrület!

Na mindegy is, inkább azt képzeld el, hogy belegyalogoltam a Balatonban a kövekbe. Úgy felszakították a térdemet, hogy minden csupa-csupa vér volt. Az egyik barátnőm elkísért az orvosi szobába, mert annyira vérzett, hogy azt hittem, egy csepp sem maradt bennem. Útközben találkoztunk Lackóval, ő meg, mintha semmi sem történt volna, csak megpaskolta a vállamat, és annyit mondott, hogy nem baj, túléled. Érted?! Túléled! Hát milyen érzéketlen ez a fickó!

Szerintem idén ne is vigyük haza, hagyjuk itt gondolkodni!

Üdv:

Zsófi

* * *

Kedves Anya!

Képzeld, az egyik rajvezető néni olyan szép, mint egy hercegnő! Csak úgy repül a szőke haja a szélben, és olyan kék szemei vannak, mintha csillagok költöztek volna az arcára! A fiúkkal megbeszéltük, hogy sosem láttunk nála szebbet.

Zsófi megint meg van kergülve! Elvágta a lábát egy kagyló a Balatonban, erre ahelyett, hogy az orvoshoz sietett volna, körbejárta utánam a tábort, hogy nézzem meg. Nem is tudtam, mit mondjak neki, mert igaz, hogy kicsit vérzett, de egyáltalán nem volt vészes. Ő meg azt hitte, ott fog elvérezni. A kis butus! Remélem, egyszer kinövi a feltűnési viszketegséget!

Puszil:

Lackó

Ui.: Küldjetek sürgősen pénzt, mert már egy vasam sincs!

Azt hittük akkoriban, hogy életünk legnagyobb dilemmái között vergődünk, de milyen édes kétségek voltak azok! Meglepő, de azokra a napokra gondolva ma már főleg biztonságot érzek. Varázslatos időszak volt!

Lejegyezte: Budavári Orsolya

Tátsd ki a szád!
Egész évben a PT-t várom

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Csörög az ájfónom

Táborom
Bizonyára ti is belefutottatok már a telefonháborúba, amelyben egy félig megevett alma, egy kis űrlény…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Csak messziről láttam

Táborom
Nyári táborban sosem jártam, nem jártam táborozni, nem értem utólag, miért, de így alakult, viszont…
PEOPLE TEAM tábor

Interjú Csipkerózsikával

Táborom
Biztos te is kíváncsi lennél egy Disney-hercegnő mindennapjaira a „happy end” után. Ma Csipkerózsikával, a 100 évig…
Ottalvós tábor, napközis tábor

Két turnus között

Táborom
Útmutató a szombat túléléséhez, az én szemszögemből. Akik itt maradnak, azoknak először azon a fájdalmas…