Mit vársz a vakációtól?
Táborom
PEOPLE TEAM tábor

Amikor ezt a kérdést tettem fel a középiskolás tanítványaimnak, kissé értetlenül néztek rám. Hogyhogy mit? Jöjjön el mielőbb, mi mást? A tanév vége felé tanárok és diákok egyaránt borzolt idegrendszerrel (és frizurával) számolják vissza a napokat, amint arról számtalan mém is tanúságot tesz. Pedig kicsit sem mindegy, hogy mivel töltjük a várva várt szünidőt, ami úgyis gyorsan eltelik, ám rajtunk múlik, hogyan.

„Tavaly elpazaroltam az időmet, bár eleinte jó ötletnek tűnt a lustálkodás. Mindennap vagy délig aludtam, aztán délután lógtam a haverokkal, sokszor nem is találkoztunk személyesen, csak chateltünk, online játszottunk, ilyesmi. Mikor véget ért, és rájöttem, hogy nem csináltam semmit, hihetetlen ürességet éreztem. Valahogy ciki lett, hogy még visszagondolni is unalmas a nyaramra. Idén másképp lesz, ezt eldöntöttem. Csak még nem tudom, mihez kezdjek, van valakinek tippje?” (Zsolt, 15)

„Nekem a nyári szünet nem jelent igazi pihenést, mert be kell segítenem otthon. Anyukám mozgáskorlátozott, és kisebb testvérem is van, akiről nekem kell gondoskodnom többnyire, amint kitör a nyári szünet. Ritkán jutunk el nyaralni a családdal, és hát, valljuk be, már túl nagy vagyok ahhoz, hogy ez a lehetőség lázba hozzon. Nagyon szeretnék elmenni egy táborba, ahol végre a kortársaim között lehetek, és csinálhatok valami olyat, ami tényleg érdekel.” (Petra, 16)

„Én nyolcéves korom óta vagyok visszatérő táborozó a PEOPLE TEAM nyári táborában, és nektek is csak ajánlani tudom! Sokféle szekciót kipróbáltam, voltam már filmes-, sport- és tánctáborban, idén pedig szerintem angolra megyek, mert nem ártana kicsit feltornázni a nyelvtudásomat. Ebben a táborban igazi támogató közösség vesz körül, a táboroztatók profik, és mindenkire nagyon odafigyelnek. Szokott jönni az öcsém is, és habár őt beszippantja a tudóstábor, azért a délutáni programokon néha összefutunk. Alig várom az ideit!” (Ádám, 16)

Sulyok Blanka

Utolsó napok – a kihívás napja (2)
A ChatGPT-t érdekli a táborozás

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Csörög az ájfónom

Táborom
Bizonyára ti is belefutottatok már a telefonháborúba, amelyben egy félig megevett alma, egy kis űrlény…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Interjú Csipkerózsikával

Táborom
Biztos te is kíváncsi lennél egy Disney-hercegnő mindennapjaira a „happy end” után. Ma Csipkerózsikával, a 100 évig…
Ottalvós tábor, napközis tábor

A bűn ösvénye

Táborom
Leplezetlen örömmel fogadom napjaink fejleményeit, miszerint az AC/DC újra menő, és szemlátomást egyre több –…
PEOPLE TEAM tábor

A tesómnak annyi

Táborom
A villamos hosszút fékez, a nap sugaraival iskolások csapata árad fel a fáradt járműre. Tekintetem…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

Táborom
A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40…