Mit vársz a vakációtól?
Táborom
PEOPLE TEAM tábor

Amikor ezt a kérdést tettem fel a középiskolás tanítványaimnak, kissé értetlenül néztek rám. Hogyhogy mit? Jöjjön el mielőbb, mi mást? A tanév vége felé tanárok és diákok egyaránt borzolt idegrendszerrel (és frizurával) számolják vissza a napokat, amint arról számtalan mém is tanúságot tesz. Pedig kicsit sem mindegy, hogy mivel töltjük a várva várt szünidőt, ami úgyis gyorsan eltelik, ám rajtunk múlik, hogyan.

„Tavaly elpazaroltam az időmet, bár eleinte jó ötletnek tűnt a lustálkodás. Mindennap vagy délig aludtam, aztán délután lógtam a haverokkal, sokszor nem is találkoztunk személyesen, csak chateltünk, online játszottunk, ilyesmi. Mikor véget ért, és rájöttem, hogy nem csináltam semmit, hihetetlen ürességet éreztem. Valahogy ciki lett, hogy még visszagondolni is unalmas a nyaramra. Idén másképp lesz, ezt eldöntöttem. Csak még nem tudom, mihez kezdjek, van valakinek tippje?” (Zsolt, 15)

„Nekem a nyári szünet nem jelent igazi pihenést, mert be kell segítenem otthon. Anyukám mozgáskorlátozott, és kisebb testvérem is van, akiről nekem kell gondoskodnom többnyire, amint kitör a nyári szünet. Ritkán jutunk el nyaralni a családdal, és hát, valljuk be, már túl nagy vagyok ahhoz, hogy ez a lehetőség lázba hozzon. Nagyon szeretnék elmenni egy táborba, ahol végre a kortársaim között lehetek, és csinálhatok valami olyat, ami tényleg érdekel.” (Petra, 16)

„Én nyolcéves korom óta vagyok visszatérő táborozó a PEOPLE TEAM nyári táborában, és nektek is csak ajánlani tudom! Sokféle szekciót kipróbáltam, voltam már filmes-, sport- és tánctáborban, idén pedig szerintem angolra megyek, mert nem ártana kicsit feltornázni a nyelvtudásomat. Ebben a táborban igazi támogató közösség vesz körül, a táboroztatók profik, és mindenkire nagyon odafigyelnek. Szokott jönni az öcsém is, és habár őt beszippantja a tudóstábor, azért a délutáni programokon néha összefutunk. Alig várom az ideit!” (Ádám, 16)

Sulyok Blanka

Utolsó napok – a kihívás napja (2)
A ChatGPT-t érdekli a táborozás

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Stresszre semmi ok

Táborunk
A PEOPLE TEAM táboroztatóit kérdező sorozatunk következő interjúalanya István, akit a sporttáborban csíphettek el. Mutatkozz…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A második otthon

Táborunk
A PEOPLE TEAM nyári táborának mosolygós büfésével, Zsófival készítettünk interjút. Mutatkozz be, kérlek! Márton Zsófi…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Álmaim kosárlabdatábora

Táborom
Az egyik álmom egy olyan kosárlabdatábor, amelyet az Egyesült Államokban tartanának, és amelyben a résztvevők…
PEOPLE TEAM tábor

Tábor, pályázat, filmek

Táborom
A MESZK Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezet videópályázatot hirdet általános iskolák 6–7. osztályos tanulói részére, 20–40…