Az eső is úgy akarta, hogy jó táborunk legyen
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Minden nyaraló kellemes időt kíván. Nincs ez másként a nyári táborba készülőkkel sem, bár a PEOPLE TEAM (PT) szervezői eső esetére is kitalálnak izgalmas programokat. Egy PT-s táboroztatóval, Gézuval készítettünk interjút.

Miért fontos a táborozás?

Sok gyermek akkor találkozik életében először olyan más csoportokkal, amelyek iskolán kívüliek, ismeretlen terep számukra, és ez idővel jól jön; új barátokra tesz szert, a csoportmunka és a kapcsolatteremtés is könnyebben fog neki menni a jövőben bármilyen téren, legyen akár az a munka világában, egy új iskolában vagy akár a magánéletben is.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne izguljon amiatt, hogy új környezetbe kerül! Egy tábor az új lehetőség megismerni másokat, kipróbálni és tanulni olyan dolgokat, amelyek érdeklik őt. Első nap beszélgessen a többiekkel, ne szegjen szabályt, és ha teheti, vegyen aktívan részt a táborban. Ha lenne egy jelmondat, az talán a „Take it easy” lenne.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Táborlakóként nem, osztálykiránduláson volt. Felhívtam a szüleimet, hogy mi újság velük, elmondtam, hogy vagyok, és ez segített a helyzeten.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Sikerült, igen. Emellett abban is segített, hogy a későbbiekben sokkal könnyebben kössek barátságokat. Volt Balatonkenesén egy tábor még 2014-ben, onnan például több barátom is lett, van, aki most évfolyamtársam egyetemen, van, aki elköltözött Győrbe a középiskola miatt, most pedig Szegedre jár egyetemre, így a kapcsolat újra felerősödött.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Biztosan fejlődni fog a „táboroztatóképességem”, a kommunikációm és a magatartásom a táborlakók felé, és talán a helyzetmegoldó képességem is javulni fog.

Mi (lesz) táboroztatóként a PT-ben a legjobb?

Hogy szuper csapattal szuper lesz a táboroztatás és a táborozás is.

Ha egy gyerek felbosszant, mi a megoldás?

Beszélek vele, hogy mi a problémám, megpróbálunk megoldást keresni rá. Ha nem megy, akkor szólok egy táborvezetőnek, hogy mit tudunk tenni ezzel kapcsolatban.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

1. Jó csapatjátékok
2. Jó társaság
3. Figyelmes táborvezetők
4. Figyelmesség egymás felé
5. Finom ételek
6. Jó zene
7. Barátságok, amelyek ott alakulnak ki
8. Színes programok
9. Mindenki bevonása a programokba
10. Felejthetetlen emlékek

Mikor nevettél legnagyobbat a táborban?

Amikor megérkeztünk, pont bepakoltunk a szobáinkba, és elkezdett zuhogni az eső. Ott valami miatt az vicces volt, az eső is úgy akarta, hogy jó táborunk legyen, így megvárta, míg bepakolunk.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogyan tudok táboroztatni, és milyen a tábor szervezői, segítői felén lenni, nem pedig táborozónak.

A tábori nyári munkában is megtalálom az örömöt
A PT-s mókusok jó közösséget alkotnak

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Önállósodjunk!

Táborunk
Nem könnyű a gyermekeinket elengedni, főleg, ha több napra és egy addig ismeretlen helyre mennek.…