Utolsó napok – a kihívás napja (2)
Táborom
PEOPLE TEAM tábor

A tegnapi beszámolómat a kihívás napi akadálypályánál hagytam abba. Nos, ennek a napnak volt egy másik, nagyon izgalmas része, ami szerintem neked is tetszeni fog. Az osztálytársam és a másik osztályból egy tanuló jár lőtérre lőni. Persze csak vaktöltényeket használnak. Különleges alkalmakkor, mint amilyen a tegnapi is volt, behozhatják a fegyvereiket, és megmutathatják a többieknek. Ruhákat, fegyvereket, álarcokat, maszkokat, késeket, töltényeket és álcázó ruhát is gyűjtenek, természetesen olyat, ami már nincs használatban. Tanári felügyelet mellett vehettük szemügyre a különböző eszközöket. Még gránátjuk is volt. Mindent megmutattak. A helyes gránátvetést lépéssel, dobótechnikával. Fegyverek tárazását, töltését, kibiztosítását, állványra tételét – közben pedig elképzeltük a sorozatlövést.

Annyira beleéltük magunkat, hogy még hangokat is adtunk hozzá. A különböző sisakokat, kesztyűket, álarcokat, terepmintás ruhákat is felpróbáltuk. Nekem személy szerint a gázálarc volt a kedvencem, és az álcázó ruha. Felvettem, és hipp-hopp olyan voltam, mint egy bokor. A teljes menetfelszereléses hátizsákot is cipeltem. Ez nagyon nehéz volt, mondjuk, a fegyverek se voltak könnyűek. A ruhákkal az volt a bajom, hogy nagyon melegek voltak, és durva anyagból készültek. Jobban szeretem a puhább pólókat, pulcsikat.

Emellett akadálypályán is teljesíteni kellett mindenkinek. Ez azért volt nehéz, mert az egyik feladatnál menetfelszereléssel futottam, a másiknál fegyverrel. A gránátot szabályosan kellett eldobni, nézték az ívét és a becsapódás pontosságát, majd kúsztam-másztam, fekvőtámaszokat csináltam, zsámolyok között ugráltam fel-le. Mindezt katonaruhában és 27 fokban. Ezt a napot sosem fogom elfelejteni, bár arra rájöttem, hogy a katonáskodás nem nekem való. Túl sok mindenre kell egyszerre koncentrálni, eszközökre és társakra egyaránt. A békés megoldásra szavazok ezek után.

Lejegyezte: Kropokné Kiss Éva

Utolsó napok – a kihívás napja (1)
Mit vársz a vakációtól?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Stresszre semmi ok

Táborunk
A PEOPLE TEAM táboroztatóit kérdező sorozatunk következő interjúalanya István, akit a sporttáborban csíphettek el. Mutatkozz…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Háromhétnyi Amerika

Táborom
Dani, a tavalyi angoltábor 14 éves veteránja, aki tavaly három turnust is végignyomott, azt mondja,…
PEOPLE TEAM tábor

Csak messziről láttam

Táborom
Nyári táborban sosem jártam, nem jártam táborozni, nem értem utólag, miért, de így alakult, viszont…