A bűn ösvénye
Táborom
Ottalvós tábor, napközis tábor

Leplezetlen örömmel fogadom napjaink fejleményeit, miszerint az AC/DC újra menő, és szemlátomást egyre több – a zenekar emblémáját magán viselő – póló vall erről büszkén.

Nekem is lapul egy valahol a szekrényem aljában – harsog fejemben a gondolat, s mialatt lázasan babrálok a kulccsal, hogy mielőbb bejussak a lakásba, eszembe jutnak egy régi-régi nyár emlékei, és a levelek, amiket a testvéremmel Balatonkeneséről írtunk édesanyánknak.

Anyám!

Idén bűnöző lettem! Remélem, azért ti még befogadtok, mert majd elsüllyedek! Az egész azzal kezdődött, hogy halálosan beleszerettem Lackó egyik barátjába. Ez a Tomi olyan jóképű, hogy a szívem majd kiugrik a helyéről, mikor meglátom. Attól tartok, ez már szemmel is jól látható.

Tegnapelőtt belém ütött a felismerés, hogy hamarosan hazamegyünk, így éreztem, itt az idő, hogy a tettek mezejére lépjek. Nagy levegőt vettem, és sötétedéskor, rajzárás előtt odaosontam tesóék körletéhez, és egyszerűen elcsórtam Tomi szárítókötélen hagyott pólóját. Egy percig majd kiugrottam a bőrömből boldogságomban, hogy lesz egy emlékem tőle.

Aztán rájöttem, hogy ez már a vég kezdete, ha lopásra vetemedek, így visszaindultam a pólóval. Csakhogy Lackóék épp akkor léptek ki a házból, és én úgy, de úgy megijedtem, hogy a felsőt véletlenül a földre dobtam, és menekülésre fogtam a dolgot, abban bízva, hogy nem látnak meg. Most kerülöm őket, annyira ciki az egész. Légy szíves, otthon majd kérdezd meg Lackót, hogy észrevettek-e!

A rajvezetőmnek viszont feltűnt, hogy körletzáráskor próbáltam észrevétlenül beosonni, úgyhogy büntetésből lépcsőznöm kellett. Nem is bánom, jólesett egy kis mozgás, jó volt levezetni a feszkót. Végül Anna néni is csak annyit mondott, hogy látszik, hogy ő jobban elfárad a lépcsőzésben, mint én, legközelebb ki kell takarítanom a fürdőt, ha késésen kapnak. De megfogadtam, hogy ilyen szégyent nem fogok még egyszer átélni!

Zsófi lányod

* * *

Kedves Anya!

Szegény Zsófit időszerű lenne elvinni egy kivizsgálásra! Egyre furcsább dolgokat csinál.

Tegnapelőtt rajtakaptam, hogy Beni vizes pólóját szándékosan a földre dobja, és ahogy menekülni próbált, még jól meg is taposta. Az a klassz AC/DC-póló totálkáros lett. Ki is szakadt, a foltokról meg ne is beszéljünk! Sosem jönnek ki! Lehet, hogy szerelmes Benibe, attól kergült meg? Nem tudom sajnos megkérdezni, mert most menekül előlem is.

Különben velem minden rendben. Az idő jó, a Balcsi jó, csak a pénzem gyors apadásától vészterhes a levegő.

Puszil:

Lackó

Mire az emlékek leperegnek előttem, a pólót szorongatva újra érzem azokat a varázslatos kalandokat pezsegni az ereimben.

Lejegyezte: Budavári Orsolya

Gyerektábor tengerbiológiával
Tábor, pályázat, filmek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Pizza és KFC

Táborunk
Szép emlékeket adhat egy jó nyári tábor. Többek között erről, valamint ételekről, csapatversenyekről és tervekről…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Szerelmes is vagyok

Táborom
Az első igazi, forró nyári napsugarak gyermekkorom gondtalan napjait idézik fel bennem: a nyári táborok…
PEOPLE TEAM tábor

Jó fejek a mókusok

Táborom
Fontos, hogy egy táboroztató jól kezelje a gyerekeket. Dani szerint a PEOPLE TEAM nyári táborának…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Legyen kaja, és jó lesz

Táborom
Mirit nem nehéz boldoggá tenni: szeret enni, éppen ezért az általa választott nyári táborral szemben…
PEOPLE TEAM tábor

Bátorságpróba

Táborom
Izgatottan várom a nyarat, hiszen az idén már másodszor megyek táborozni. Tavaly semmi kedvem nem…