Merj nyitni mások felé!
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Amennyiben táborozni készülsz, nem árt, ha elolvasol előtte néhány hasznos tanácsot. Ebben egy egykori táborozó, ma már táboroztató lehet a legszavahihetőbb forrás: a PEOPLE TEAM tanára, Mesi osztotta meg honlapunk olvasóival a tapasztalatait.

Miért fontos a táborozás?

Sok esetben a gyerekek számára ez a legalkalmasabb közeg arra, hogy nyáron kikapcsolódhassanak, elengedhessék magukat, és közben csupa jó élményt szerezzenek. A PEOPLE TEAM mindezek érdekében egy biztonságos, de felettébb izgalmas közeget biztosít a lurkóknak arra, hogy szuperül teljen a táborozás ideje.

Milyen volt az első táboros élményed?

Először 10 éves koromban táboroztam. Ez volt az első alkalom, amikor anyukám nélkül voltam egy hétig, de emlékszem, minden félelmem elmúlt, amikor beléptem a PT-be. Hangosan szólt a zene, minden gyerek száján nagy mosoly, a mókusok pedig kedvesen fogadtak. Máris otthon éreztem magamat.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

A PT az a hely, ahol nem kell félned önmagad lenni. Ha mersz nyitni mások felé, rengeteg új barátot szerezhetsz. Ha kicsit félénkebb vagy, akkor pedig fordulj bátran a táboroztatókhoz bármi miatt, és közösen megoldjuk.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Semmi ok a pánikra! A lurkókra figyelmes és jól megválogatott táboroztatók vigyáznak, akiknek a legfontosabb az, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, és a lehető legjobban érezzék magukat.

Volt honvágyad táborlakóként?

Egyáltalán nem volt. A hét első pillanatától az utolsóig minden programot élveztem. Teljesen lekötötte a figyelmemet.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

A fantasztikus közösséget. Mind a táborozókat, mind a táboroztatókat, büféseket, tábororvosokat. Egyszerűen minden PT-st. Várom vissza a tavalyi diákjaimat és persze az idei újakat, hogy sok közös élményt szerezzünk, és királlyá tegyük 2023 nyarát.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nem hiszem, hogy bármilyen gyerek képes lenne engem halálra idegesíteni. De bármilyen feszültség esetén: kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció! Nincs semmi, amit nyugodt körülmények közt ne tudnánk együtt megbeszélni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

A legfontosabb összetevő – természetesen – a gyerekek. Mind a heti körülbelül 500 táborlakó. A király esti programok. A vízi csaták. A végtelen sportolás. Trambiban ugrálás. Csapatversenyek. Folyamatos zenehallgatás. Tábortánc. Érdekes előadások és előadók. Nem utolsósorban pedig a jó fej táboroztatók.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A fotótáboros diákjaim közül egy kislány utolsó nap, a búcsú pillanataiban odaszaladt hozzám egy papírral. Nem akármilyen papír volt: egy kézzel rajzolt mása annak az oklevélnek, amit a gyerekek kapnak a tanáraiktól az óráikon való sikeres részvételért. Amikor a diákomtól kaptam egy ilyet, akkor jöttem rá, milyen megbecsült is volt a munkám és a sok fáradozás, és rájöttem, mennyire megérte.

Tartasz valamitől?

Hogy legyengül az immunrendszerem a két hét PT alatt. Remélem, nem leszek beteg, kár lenne akár csak egy napról is lemaradni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Idén mi lesz újdonság, és mi marad a régi bevált módon a táborban. Emellett kíváncsi vagyok, hogy hány ismerős arc fog fogadni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Idén is újat tudok mutatni a diákjaimnak, olyan feladatokkal, amik szórakoztatóak, de mégis rengeteg újat lehet belőlük tanulni.

Elhatároztam, hogy soha többé nem fogok táborozni
A szobád helyett irány a tábor!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Legyen kaja, és jó lesz

Táborom
Mirit nem nehéz boldoggá tenni: szeret enni, éppen ezért az általa választott nyári táborral szemben…

KAPCSOLÓDÓ