Minden nyáron várom a PT kezdetét
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Ahogy sok más táboroztató a PEOPLE TEAM-ben, Karesz is táborozóként szerezte az első PT-s élményeit. Így látja ő a PT-tábort.

Mutatkozz be, kérlek!

Sziasztok! Benkő Károly Karesz vagyok, 19 éves, történelem alapszakos az ELTE-n. Tudok anyanyelvi szinten angolul és alapszinten olaszul. Szeretem a képregényeket, a videójátékokat, a zenét, a sportot, és szeretek olvasni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Összesen ötször voltam a PEOPLE TEAM táborában, egy alkalommal mókusként. Nagyon pozitív élményeim voltak a táborral kapcsolatban, és minden nyáron izgalommal várom, hogy eljöjjön a PT kezdete. Szeretek kreatív aktivitásokat kitalálni a táborozóknak, és minden munkában megtalálom a helyemet. Legyen konyha, őrködés vagy éppen ételkiosztás. Van B2-es kategóriájú jogosítványom, és nem dohányzom. A 2022-es év táboroztatása miatt inspirálódtam, hogy visszajöjjek mókusként a táborba, és hogy megint mosolyt csalhassak a gyerekek arcára.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egyszer, amikor pizzáztunk, kipróbáltam a pepperónis-gumicukros pizzát. Nem panaszkodtam miatta.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Amikor Aternak át kellett vennem egy kisbuszt Pesten. Nem gondoltam volna, hogy vezethetem az autót.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A Dobj-Al kosarat meló volt a kedvencem, mert ott igazán ki tudtam élni a kreativitásomat, és gyakorolni tudtam az improvizációs készségeimet. Vicces volt megtéveszteni sok táborozót, hogy arab vagyok.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Azt irigylem, hogy annyi jó programon vehetnek részt, amit a mókusoknak sokat kellett szervezniük. Most a másik oldalról is látom az eseményeket, hiszen egykori táborozóként én is élveztem a programokat, és tavaly mókusként én is megszerveztem a saját állomásomat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

A süti, kacsa, király szlogent még mindig a szívemben hordozom, mert egybefoglalja mindazt az élményt, amelyet a PEOPLE TEAM nyújt minden korosztálynak.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Arra figyeltem fel, hogy ebben a táborban mennyire meg lehet ismerni másokat. Egyszerűen van olyan ereje a PT-nek, hogy mindenki megnyíljon a másik előtt, és elkezdjenek barátkozni a turnusban. Én is ilyen helyzetben találtam magamat az első táborozásomkor, még 2018-ban.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Mindig is szerettem a csillagnézéseket egyes estéken, amikor mókusok, tanárok és táborozók egyaránt kint feküdtek a csillagos ég alatt, és hallgatták a csillagképek mítoszait és legendáit, amit a csillagászok meséltek részletesen. Egyes égitesteket pedig meg lehetett nézni a hatalmas csillagvizsgáló távcsővel.


Milyen lehet az elfolyó, szivárványszínű tiramisu?
Egy vödör vízzel ébredni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Stresszre semmi ok

Táborunk
A PEOPLE TEAM táboroztatóit kérdező sorozatunk következő interjúalanya István, akit a sporttáborban csíphettek el. Mutatkozz…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Merj nyitni mások felé!

Táborunk
Amennyiben táborozni készülsz, nem árt, ha elolvasol előtte néhány hasznos tanácsot. Ebben egy egykori táborozó,…
PEOPLE TEAM tábor

A valódi jegestea

Táborunk
Dorina táborozóként ismerkedett meg a PEOPLE TEAM-mel, de szívesen visszatérne kedvenc nyári programhelyszínére táboroztatóként is.…