Miért imádok táborozni?
Táborom
PEOPLE TEAM tábor

Mert kiszakadok a hétköznapokból, a mindennapi életből. Furcsa, kicsit félelmetes, de mindenképpen izgalmas, hogy nem ott alszom, nem ott tartom a ruháimat, nem azt eszem, amit otthon megszoktam. Első nap persze még rám tör a honvágy, sőt, bevallom, a legelső táboromban még pityeregtem is egy kicsit a takaró alatt a sötétben, amikor senki se látott. Hiányoztak az ismerős zajok, neszek – és legfőképpen az anyukám. Még az idétlen húgom is hiányzott, bár ezt elég nehéz bevallani. Aztán az újonnan szerzett barátaim elfeledtették velem a szomorúságot és a magányt.

Az új barátok

Na igen, az új barátok. A szuper jó programok mellett ők jelentik számomra a tábor lényegét. Nem mintha otthon annyira antiszoc lennék. A focicsapat oszlopos tagjaként az osztály krémjében abszolút benne vagyok. A haverjaim főleg a csapattársaim, de jóban vagyok Kristóffal, aki az egyik legjobb tanuló nálunk, meg Martinnal is, aki a telekszomszédunk.

A táborban viszont egy csomó új gyerekkel ismerkedek meg. Első nap megjelenik egy kupacban egy csomó tök ismeretlen, akik a második napra már egész jól összehaverkodnak, az utolsó napra meg akár életre szóló barátságokat is köthetnek. Amikor a táborban vagyok, akkor sem feledkezem meg teljesen az otthoni barátaimról. Minden este írok nekik üzenetet a csoportunkba; küldök pár fotót és videót arról, miket csináltam aznap.

A felnőttek

Megmondom őszintén, a suli annyira nem hiányzik, és nem zokogok azért sem, mert a vakációban nem kell fizikadolgozatot írnom. Nem gondolok az extra szigorú Jóska bácsi matekóráira sem. Bár múltkor, mikor egy érdekes tudományos kísérletet végeztünk a tudóstáborban, eszembe jutott, ez mennyire tetszene Ida néninek, a kémiatanáromnak.

Voltam már drámatáborban is. Szerintem Mariann néni nagyon büszke lenne rám, ha tudná, hogy mennyi versre emlékeztem, amit vele tanultunk az elmúlt tanévben. Ő amúgy a kedvenc tanárom, mert bár megköveteli, hogy tanuljunk, mégis kedves és laza. Ezért élveztem annyira a táboros szituációs játékokat, mert hasonlóak voltak, mint az ő drámaórái.

Az itteni táboroztatók is nagyon jó fejek; félig olyanok ők, mintha a tanáraink, félig pedig mintha a barátaink lennének. Sokat lehet velük hülyéskedni, viccelődni, de ha valami gond van, rögtön ott teremnek, és segítenek. Bekötötték Viki sebét, amikor elesett, és együtt keresték velünk Dani eltűnt telefonját (meglett!).

A kihívások

Leginkább amúgy a kihívások miatt szeretem a tábort. Egy csomó dolgot kell egyedül vagy csapatban megoldanunk, kreatívan ötletelnünk. Szerintem amikor ősszel visszamegyek a suliba, sok itt tanult dolgot be fogok tudni építeni a tanulásba.

Szerző: Tóth Réka


Még fogkefe is volt a büfében
Legyen kaja, és jó lesz

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Stresszre semmi ok

Táborunk
A PEOPLE TEAM táboroztatóit kérdező sorozatunk következő interjúalanya István, akit a sporttáborban csíphettek el. Mutatkozz…

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Jó sok angol szót tanultam

Táborom
Aki intenzív nyári, tanulásra felkészítő kurzust keres, mindenképp ajánlott kipróbálnia egy nyelvtanfolyamot vagy egy nyári…
PEOPLE TEAM tábor

Táborozás Hawaiion

Táborom
Nyári táborokban mindig rossz élményeket szereztem. Például egy ottalvós táborban a barátommal eltévedtünk az erdőben…