Rengeteg történetet hallottam a PT-ről
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Miért jelentkeznek olyan tizenévesek táboroztatónak a PEOPLE TEAM-be, akik gyerekként nem táboroztak ott? Mátét kérdeztük erről és táboroztatói múltjáról.

Mutatkozz be, kérlek!

Máté vagyok, tizenhét éves gimnazista. A tanulmányaim mellett részt veszek az orosházi ifjúság közösségépítésében. Lassan egy hónapja vagyok az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagja. Ott nemcsak a saját, de Orosháza ifjúságának az érdekeit is képviselem. Sajnos nem régóta vagyok tag, de már most is sok program tervezésében nyújtottam segítő kezet. Fizikailag megterhelő munkákra is mindig szívesen vállalkozom. Egy klubbon belül közösségi szolgálatokat teljesítek az ifjúságért, és voltam felügyelő is, ahol megtanultam a kisebb gyerekekkel bánni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Egy régi táboroztatótól hallottam a PT-ről, közben rengeteg történetet ismerhettem meg, és rájöttem arra, hogy ebbe a közösségbe szeretnék tartozni, mert teljesen azonosulni tudok az ifjúság érdekeivel és fejlődésének szándékával.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Nem volt még ilyen szituációra példa, mivel én mindig élményként fogtam fel a táborokat. A mindennapokban vannak stresszhelyzetek, de azokat légzőgyakorlatokkal vagy zene hallgatásával szoktam kezelni.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egy sporttáborban voltam, ahol tengeriétel-napot tartottak, és ezen az étkezésen kóstoltam meg a polipot, amit finomnak találtam.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Óvodai táboroztató voltam, ahol nagyon sok gyerekre kellett vigyáznom, és emiatt rengeteg tapasztalatot szereztem a kisebb gyerekekkel. Azért nevezném durvábbnak, mert a kisebbekre jobban oda kell figyelni, és nagyobb a felelősség is.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A Balatonra mentem táborozni, és a hegyekben sok extrém sportot kipróbáltam, mint például a mountain bike-ozást, ami a mai napig is a szívem csücske.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Láttam a PT oldalán, hogy sok programot kínálnak fel a táborozóknak, amin én is szívesen részt vennék, de úgy érzem, hogy nekem most főképp tapasztalatra van szükségem, amit a PT-ben van lehetőségem megszerezni.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Most táboroztatnék először a PT-ben. Pár volt táboroztatótól hallottam nagyon jó történeteket, ami arra biztatott, hogy jelentkezzek ebbe a táborba, viszont tapasztalat híján még nem ismerek PT-s kifejezéseket.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Az egyik táboroztatóval egy asztalnál ültünk étkezésnél, és megmutatta nekem, hogy a sült halra érdemes citromlevet rakni.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

A legnagyobb tábori élményemet egy tenisztáborban szereztem, ami alatt különböző technikákat tanultam meg, és híres sportolók múltját ismerhettem meg. Mivel nagyon könnyen ismerkedem, ezért sok barátságot kötöttem. Az edző sportolói múltjáról néztünk képeket, és ezáltal én is közelebb éreztem magam a sporthoz, és ez motivált engem a továbbiakban.


A legfárasztóbb táboros melók
A kuktatáborosok csinálják a legjobb kaját

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ