A táborozás csapatmunka
Táborunk
Ottalvós tábor, napközis tábor

Egy nyári táborban elengedhetetlen, hogy a táborozók egymással és a táboroztatókkal is együttműködjenek, mindezt persze úgy, hogy jól érzik magukat. Dominik, a PEOPLE TEAM (PT) táboroztatója szerint a csapatmunka a kulcsszó.

Miért fontos a táborozás?

A nyári élmények megmaradnak, és az élménnyel összekötött oktatás az életünk végéig maradandó lehet. Az, hogy ez ténylegesen így legyen, sok munkával jár a táboroztatók részéről, de a kihívás számukra is maradandó élményeket tud adni. Összességében a tábor egy egyedi élmény, amellyel sokat tudunk adni a diákoknak.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Mindig figyelj a társaidra, hiszen a tábor csapatmunka! Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen, mondd ki a saját véleményed! Ha nincs összhang, akkor kevésbé jó a tábor.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Engedjék el kicsit a gyermeküket, hogy ki tudják magukat bontakoztatni! Ritkán adódnak olyan alkalmak, amikor egy diák, egy táborozó önmaga lehet.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

A táborozásnál a csapatmunka lételemű, ha valaki egyedül kezd el valamit, az másnak a kárára tud menni, ami csak negativitást szül. Ezért nagyon fontos az összhang és az együttműködés is, amely nélkül nem tábor a tábor.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

A bosszantás önmagában nem probléma, a gyerek olyan módon tudja kifejezni magát, amely nem kompatibilis velem. Megpróbálnám más módszerrel a kapcsolatunkat rendezni.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Pingpongtábla és hozzá való felszerelés, vízibombák, kreatív oktatási ötletek, amelyekkel „rejtve” lehet tanítani a gyerekeket, sok aktív játék, amely megmozgatja a diákokat.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Versenyeredményt ért el a diák, és külön odajött hozzám, hogy megköszönje az általam befektetett munkát, és hogy milyen anyagrészek kellettek neki a versenyben, amiket én tanítottam. Ebben a pillanatban nagyon büszke voltam nemcsak rá, hanem magamra is.

Tartasz valamitől?

Ha valami baleset történne, viszont ilyen helyzetek ritkán vannak.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

A diákok hogy viszonyulnak a nyári programokhoz, és a mai fiataloknál mely módszerek a legjobban alkalmazhatóak.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy ténylegesen jól tudom koordinálni az anyagokat, és fel tudom mérni, milyen módszerrel tudnak elsajátítani a gyerekek különböző leckéket.

Anyu, csak a légvárat hadd próbáljam ki!
A hangárban kötöttem a legtöbb barátságot

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ