A PT-sekkel könnyű megtalálni a közös hangot
Táborom
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Dóri egy mókus. Pontosabban Dóri egy tizenéves lány, aki a PEOPLE TEAM nyári táborában animátorként dolgozik, vagyis a PT-s szlengben mókusi teendőket lát el. Mielőtt táboroztatásra adta volna a fejét, ő is táborozott, most pedig elmondja, miért várja annyira, hogy a kecskeméti gyerekparadicsom idén nyáron is megnyissa a kapuit.

„A legmeglepőbb számomra, amikor először táboroztatni jöttem a PT-be, az volt, hogy az egész csapat fiatal, pörgős, jó fej, elhivatott emberekből áll, akikkel nagyon könnyű együtt dolgozni és megtalálni a közös hangot. Kíváncsi vagyok, milyen lesz táboroztatóként több héten keresztül egy kollégiumban másokkal egy szobán osztozni, mert gyerekként nem voltam ottalvós táborban, és az a kérdés is foglalkoztat, hogy a gyerekek fognak-e rám hallgatni.

A táborozás azért hasznos, mert általa a gyerekek hasznosan, élményeket szerezve tudják tölteni a nyarat. Ráadásul új barátságokat alakíthatnak ki: négy éve voltam egy angoltáborban a hegyekben, ahol lett egy nagyon jó barátnőm, Kíra, aki bár elég messze lakik tőlem, és emiatt keveset tudunk csak találkozni, de az internetnek hála azóta is részesei vagyunk egymás életének.

Ha még nem nőttem volna ki a táborozást, akkor biztosan a tánc- vagy a sporttábort választanám a PT-s tematikák közül, mert az egész évben az iskolában ülés után szívesen tölteném mozgással a szabadidőmet. Azt tanácsolnám annak, aki először jön a PT-be, hogy ne izguljon, mert szuper lesz a tábor, ha pedig valami mégsem stimmel, akkor mindent meg lehet oldani. Amikor én távol voltam az otthonomtól, pl. erdei iskolában, mindig megbeszéltük a szüleimmel, hogy naponta egyszer telefonálok, de az első nap hallották a lelkesedést a hangomon, ahogy meséltem, és onnantól kezdve már nem izgultak.”

Élmény a Holiday Hill táborban
Magaslatok

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Tábor számokban

Táborom
Szeretem a számokat. Ez a mostani írás számokban igyekszik bemutatni a PEOPLE TEAM-tábort. – 30…
PEOPLE TEAM tábor

A ChatGPT-t érdekli a táborozás

Táborom
Hétfőn tájékoztatót tartunk a 2023-as PEOPLE TEAM-táborozásról. Megszólítottuk a mesterséges intelligenciát: „Milyen kérdéseket tennél fel…