Minden évben vissza akarok menni
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Ha valami jó, akkor abból szeretnénk még többet. Ki ne tudná ezt jobban Lettinél, aki felnőttként mint szervező vesz részt a kedvenc nyári táborában,a PEOPLE TEAM gyerekparadicsomában? Interjú.

Miért fontos a táborozás?

A tábornak köszönhetően egyre több kapcsolatot tudok kiépíteni, így ha bárhol járok az országban vagy a világban, mindig van kire számítanom. Egyrészt önállóságra is nevel, mivel le kell szakadni egy kicsit a szülőkről. Megtanít arra, hogy hogyan legyünk nyitottabbak más emberek felé, mivel a táborban rengeteg személyiség van, akikhez alkalmazkodnunk kell.

Milyen volt az első táboros élményed?

Először két barátommal indultam el a táborba, viszont annyi új embert ismertem meg, hogy utána már nem csak rájuk tudtam támaszkodni. Félve mentem a PT-be, mert fogalmam sem volt, mire számítsak, de azóta visszajáró vagyok.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj! Mindig van valaki, akivel megtalálod a hangot, csak légy nyitott! Mindig csak a legjobb oldalát nézd a dolgoknak, mert akkor nagy valószínűséggel az fog bekövetkezni.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A gyerek, ha rosszul érzi magát, akkor úgyis hívni fogja, viszont nem kell keresni, ha éppen a legnagyobb móka közepén van. Önök is legyenek bátrak elengedni a gyerek kezét!

Mi a kedvenc helyed a táborban?

A kukta, mert ott mindig van valami finomság, jó a hangulat és az illatok. Ott mindig mindenki szívesen fogad, és be is állhatsz segíteni egy kicsit, ha kedved van.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Még több ismerőst, barátot és felejthetetlen élményt szerezni mind a gyerekeknek, mind magamnak. Új programokat kitalálni, mivel vannak nagyon régi táborozók is, akiken érződik, hogy néha kicsit unják a programokat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Elterelném a figyelmét olyan témára, amiről szívesen beszélgetek vele, vagy lekötném valamivel, például trambulinozással vagy kézműveskedéssel. Ha végleg elakadnék, segítséget kérnék.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Zene
– Hab
– Víz
– Jó fej táboroztatók
– Állatok
– Szuper kaja
– Sok nasi, de persze csak addig, amíg nem fáj a hasad
– Barátok
– Képek az emlékek végett
– Rengeteg tánc

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Mindenkit meg tudtam győzni a csapatból, hogy szálljon be a játékokba. Ekkor a végére odáig jutottunk, hogy alig lehetett kiválasztani azokat a srácokat, akik éppen játszhatnak, mert mindenki két kézzel ugrálva jelentkezett.

Tartasz valamitől?

Most nincs ilyen, viszont az étkezésektől kicsit tartok, hogy miket tudok majd megenni, hogy véletlenül se legyek rosszul.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Idén is úgy fogok-e hazamenni, hogy vissza is akarok menni, mivel idáig minden évben ezt éreztem, amikor búcsúzásra került a sor.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Több hetet is képes vagyok végigcsinálni. Ezenkívül nyitottabb leszek az emberek felé, és próbálom még jobban megismerni őket.

A gyerekek büszkék az alkotásukra
Ha nyár és tábor, akkor PT

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ