Inkább a gyerek telefonáljon, mint a szülő
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Érdemes megbeszélni a táborozó gyerekekkel, hogy ők hívják a szüleiket, mert így a felnőttek nem szakítják ki őket abból a programból, amely épp zajlik. Többek között erről is szó esett a PEOPLE TEAM (PT) új táboroztatójával, Pankával készült interjú alatt.

Miért fontos a táborozás?

A nyári tábor úgy fejleszti a gyerekek szociális és alkalmazkodóképességét, hogy közben egy óriási buli az egész. Ezen kívül önállóságra és talpraesettségre tanít. A nyári táborok során életre szóló barátságok köttetnek, amelyek sokszor mélyebbek, mint az iskolában kialakított kapcsolatok.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne izguljatok, mert nagyon jó lesz, és ha bármi problémába ütköztök, bátran merjetek szólni, mert a barátaitok és a felnőttek is szívesen fognak segíteni.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ahelyett, hogy ők telefonálnának, biztassák a gyereket, hogy ő hívjon. Így ha éppen jól érzi magát, nem szakad ki a programból. Valamint kisebb gyerekeknél a telefonhívások gyakran idéznek elő honvágyat, így szerencsésebb, ha tényleg akkor beszélnek, amikor a gyerek szükségét érzi.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Kihívásokat, megoldandó helyzeteket, kapcsolatokat, fejlődést és szórakozást. Azt, hogy sok különböző embert ismerjek meg, beszélgessek velük, és betekinthessek abba, hogy ők hogyan látják a világot.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Félrehívom, és megpróbálom kideríteni, hogy mi a viselkedésének a kiváltó oka (pl. nem tetszik a szekció, amiben van, honvágya van, a szobájában vannak problémák). Ha így fény derül a problémára, segítek neki megoldani. Ha nem, akkor pedig tanácsot kérek nálam tapasztaltabb táboroztatóktól.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Nyitott táborozók, nyitott táboroztatók, zene, hangulat, lazaság, rugalmasság, spontánság, barátságosság, nevetés, játékosság.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Segédedzőként dolgoztam, és sikerült gyerekeknek olyan elemeket megtanítanom játékosan, amelyekkel korábban problémáik voltak (pl. spárga, ülőtartás, kézenállás). Leírhatatlan érzés volt látni az őszinte mosolyt az arcukon, amikor valami olyan sikerült nekik, ami korábban soha.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy kiket fogok megismerni táborozóként és táboroztatóként. Kíváncsi vagyok arra is, hogy milyen lesz egy teljes hét a PT-ben, hiszen tavaly csak egy pár napra nyertem betekintést vendég előadóként.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Képes vagyok olyan helyzetekben is helytállni, amelyekkel korábban még nem találkoztam.

A táborozás gyereknek és szülőnek is jó
Megszámlálhatatlanul sok őszinte mosoly

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Gyula bácsival a toronyba

Táborunk
Egy PT-s táboroztatóval, Ricsivel készítettünk interjút. Milyen volt az első táboros élményed? Az első táboros…