Alig várom a gyerekekkel közös munkát
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan lesz valakiből táboroztató? A PEOPLE TEAM egyik tanárával, Ajnával beszélgettünk a PT-ről, az új generációs táborról.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás egy életre szóló élmény, amikor is egy kis időre kiszakadhatsz a mindennapokból, és egy hétig csak annyi a dolgod, hogy a barátaiddal vagy és élvezed az életet. Kell ennél több?

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik, főleg, ha egyedül érkezel, de biztosra állíthatom, hogy a hét végére el is felejted a kezdeti félelmedet, és akkor már a legújabb barátaidtól, az új kis családodtól búcsúzol el. Szóval ne aggódj, hagyd, hogy téged is magába szippantson a tábor hangulata.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Nem kell megijedni, ha a gyerek nem jelentkezik be, nem elérhető folyamatosan. Ennek csak az az oka, hogy nagyon jól érzi magát, és belefeledkezett a programokba.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Tudom, hogy táboroztatóként nem pihenni megy az ember a táborba, mert rengeteg a felelősség és a munka, de a maga módján mégis a nyár egyik legjobb kikapcsolódása, amikor el lehet engedni minden mást, és csak a gyerekekre kell koncentrálni, és arra, hogy én is egy felejthetetlen hetet tudhassak magam mögött. Alig várom a gyerekekkel való közös munkát; hogy lássam, én mennyit fejlődtem az előző évhez képest, és hogy viszontlássam az ismerős arcokat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Először is megpróbálom megtalálni vele a közös hangot, viszont ha semmi sem segít, akkor tudom, hogy egy olyan táboroztatói csapat van mellettem, akik közül legalább egyvalaki meg tud birkózni vele, így nem esem pánikba.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

1. Nyár
2. Napsütés
3. Szuper táborozók
4. Hatalmas választék a témák között
5. Jó fej tanárok
6. Jó fej mókusok
7. Vízi csata
8. Tábortánc
9. Esti csapatversenyek
10. Szolgáltatóház

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A hét végére már azokkal a gyerekekkel is megtaláltam a közös hangot, akikkel a hét elején még sok problémánk volt, és nehezen tudtunk belekezdeni a közös munkába.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy tudok-e jobban teljesíteni tanárként, mint az előző évben.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

A tanári és főzési képességeim fejlődtek az előző évhez képest.

Gyorsan sikerült barátokat találnom
Hány pizza fogy el egy táborban?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Szerettem mókus lenni

Táborunk
Heni animátorként, azaz mókusként vett részt az előző PEOPLE TEAM-táborban. Ezért választja idén is a…

KAPCSOLÓDÓ