Bevonzzuk azt, amire gondolunk
Táborunk
PEOPLE TEAM tábor

Légy pozitív gondolkodású! Lili, a PEOPLE TEAM nyári táborainak táboroztatója igyekszik mindenhez nyitottan hozzáállni – nem véletlenül szeretik a gyerekek.

Miért fontos a táborozás?

Mert szeretek új élményeket és embereket megismerni. Fontos számomra, hogy a nyaram tartalmasan és jól teljen. És ha táborba megy az ember, akkor az biztos jól telik. A mostani legjobb barátnőmet is egy táborban ismertem meg. Mostanra már elválaszthatatlan kötelék van köztünk. Ha nem mentem volna, akkor most nem is ismernénk egymást.

Milyen volt az első táboros élményed?

Régen voltam, talán tánc- vagy kézművestáborban, nem tudom pontosan, azt viszont igen, hogy onnantól kezdve minden nyáron a táborokat vártam. Nem volt baj, ha nem ugyanabba mentem, mint előző évben. Csak az volt a lényeg, hogy tábor legyen.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Szerintem nagyon fontos, hogy nyitott legyél másokkal, és barátságos. Az még nagyon fontos, hogy ha bármi baj van, szóljál bárkinek, bármikor. Se neked, se a táboroztatónak nem jó, ha baj van, és nem szólsz. Senki sem gondolatolvasó.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Nem kell félteni a gyereket, és félpercenként hívogatni. Ne pakoljon be helyette, csak akkor segítsen, ha a gyerkőc kéri. Persze azt meg lehet nézni, hogy mindent berakott-e. Meséljen a saját élményeiről is.

Volt honvágyad táborlakóként? Ha igen, hogyan kezelted?

Persze, volt. Főleg a legelsőnél. Érdemes elterelni a figyelmünket, és megosztani valakivel az érzéseinket. Akár az otthoni szokások közül egy-kettőt be is lehet építeni a táborba. Vagy könyvet vinni és olvasni. Nálam mindig az esték voltak a kritikusabbak, ilyenkor valami jóra és megnyugtatóra gondoltam, vagy beszélgettem. A lényeg, hogy ha honvágyad van, akkor próbáld elterelni a gondolataidat.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Nagyon jól. A korábbi táborokban voltak kicsik, és mindig én babusgattam őket. Mesét olvastam, beszélgettem velük, vagy simogattam őket, ha azt mondták, így könnyebb elaludni. Vagy csak addig ültem mellettük, és fogtam a kezüket, amíg el nem aludtak.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Tapasztalatot. Saját magam felmérését, hogy megy a fegyelmezés, hol van a töréshatárom. Sok új dolgot. És hogy segíthessek, hogy hasznos legyek. Munkát és sok-sok kihívást. Sok élményt, nevetést, beszélgetést.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Megpróbálom valamivel lefoglalni. Megkérdezem, miért csinálja. Vagy csak egyszerűen megkérem, hogy hagyja abba azt, amit csinál. És megmondom neki, hogy idegesítő, amit tesz.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Sok különböző ember, hangos, vidám nevetés, társasjátékok, érdekes beszélgetések, viták és témák ehhez, kedves-aranyos emberek, nagyon jó hangulat egész héten.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Bébiszitterkedtem az egyik ismerősömnél. A gyerekeket nem ismertem, de elég hamar megismerkedtünk, és kijöttünk egymással. Szót is fogadtak, ezzel egyáltalán nem volt gond. Nagyon élveztem, aranyosak és ügyesek voltak.

Tartasz valamitől?

Nem tartok semmitől, pozitív és naiv személy vagyok. Nem szeretek a rosszal foglalkozni, mert szerintem bevonzzuk azt, amire gondolunk.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy milyen gyerekek lesznek. Elég sokféle társaságból ismerek embereket, de kíváncsi vagyok, itt milyen csapat verődik össze.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy alkalmas vagyok egy ilyen munkára, és hogy simán kibírok egy egész hetet a gyerekekkel kevés alvással.

Akarva-akaratlanul tanulunk egymástól
A gyerekeknek is szükségük van társasági életre

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

PEOPLE TEAM tábor

Tábori VIP-élmény

Táborunk
Annarózának és két társának nem maradt hely a tábori buszon – végül az egyik táboroztató…
PEOPLE TEAM tábor

Önállósodjunk!

Táborunk
Nem könnyű a gyermekeinket elengedni, főleg, ha több napra és egy addig ismeretlen helyre mennek.…