Más, mint a Nagyinál
Egyéb kategória
PEOPLE TEAM tábor

Imádom a nagymamámat, és nagyon szeretek nála nyaralni, különösen a szüleim nélkül. Amikor kettesben vagyunk, Nagyikám csak engem kényeztet. A kedvenc ételeimet főzi, a kedvemért megsüti a legfinomabb tortákat is.

Igazán jó fej, modern. Gyakran nagyokat beszélgetünk, megőrzi a titkaimat. Most mégis van egy kis dráma köztünk. Már egy hete nála vagyok, de két nap múlva elutazom, mert táborba megyek, és ez nem tetszik neki. Vitatkozunk. Nem akarja megérteni, hogy majdnem tizennégy évesen nem ülhetek állandóan a szoknyája mellett. Nekem is kell egy kis szabadság! Anyáék is túlságosan féltenek, ezért nem lehetek bennalvós, csak napközis. De a PT-táborban az is tök jó lesz. Saci, a barátnőm mesélte, ő már tavaly volt. Próbálom megvigasztalni Nagyit, de nem könnyű.

– Nagyikám, isteni volt ez az ebéd, úgy jóllaktam. Senki nem tud ilyen finom csokis palacsintát sütni, mint te!

– Persze, hízelegj csak! Nem hiszek neked. Ha így gondolnád, nem mennél el, maradnál. De te inkább a napközit választod. Menj csak, ott majd éhezhetsz!

– Ugyan, Nagyika! Ott is nagyon jó a kaja, Saci tavaly még hízott is. Imádta a pizzát, meg kaptak desszertet is.

– Lehet, de akkor sem értem, hogy miért vágysz napközibe, mikor azt már ötödikben is untad. Emlékszel, addig nyafogtál, míg édesanyádék kivettek onnan? A tanév végén nekem kellett hozzátok költözni.

– Igaz, ez így volt, de már sokkal idősebb vagyok. Meg ez nem olyan, mint a suli.

– Nem? Itt is tanultok egész délelőtt, nem?

– Persze, de ez egész más. Itt azzal foglalkozom, ami érdekel. Én választhattam ki, melyik táborba jelentkezem. Én a kézművesbe megyek, ahol rengeteg hasznos dolgot tanulunk, és szép dolgokat készítünk. Majd meglátod!

– Még a végén megtanulsz kötni és horgolni is? Nem mondom, jó a kézügyességed, az tényleg neked való. De azért itt jobban tudnál pihenni, mint bejárni mindennap.

– Á, az nem lesz fárasztó, mert reggel apa visz, este pedig Saci szülei.

– Biztos azért vágysz annyira, mert ez a Saci telebeszélte a fejedet.

– Tényleg rengeteg érdekeset mesélt. Sok új barátot szerzett, változatos programok vannak. Képzeld, még múzeumban és a strandon is voltak! Este meg koncertek, bulik.

– Bulik? Ja, már értem. A bulik miatt lesz ott jobb neked, mint nálam.

– Nagyika, nekem nálad a legjobb! Jövök is megint hamarosan. De ez a tábor olyan, mint egy fesztivál. Ebből nem maradhatok ki!

Laczkó Zsuzsa írása


Városi potyautasok
Gala tábori élményei

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor

Stresszre semmi ok

Táborunk
A PEOPLE TEAM táboroztatóit kérdező sorozatunk következő interjúalanya István, akit a sporttáborban csíphettek el. Mutatkozz…
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A második otthon

Táborunk
A PEOPLE TEAM nyári táborának mosolygós büfésével, Zsófival készítettünk interjút. Mutatkozz be, kérlek! Márton Zsófi…

KAPCSOLÓDÓ